IPSOS i-Say

För att ha rätt att delta i Ipsos i-Say-panel (”Panelen”), den världsomspännande konsumentpanelen hos Ipsos Interactive Services Limited (”IIS”, ”vi”), måste du vara bosatt i Sverige och vara minst 16 år. Vi ger våra medlemmar chansen att testa och utvärdera morgondagens tjänster och produkter. Din röst representerar tusentals röster!

Ipsos Interactive Services Limited är ett företag som är etablerat och registrerat enligt rättsordningen i England med organisationsnummer 3903040 och med säte på följande adress:

3 Thomas More Square
London E1W 1YW
Storbritannien

Innehåll

Allmänna villkor för deltagande I i-Say-panelen (”Allmänna villkor”)

  1. Regler för medverkan i undersökningar från Ipsos Interactive Services (IIS)
  2. Delta i panelen
  3. Användning av personuppgifter
  4. Policy avseende e-post
  5. Registrering av bakgrundsinformation
  6. Registrering i Panelen via Facebook
  7. Hur Panelen fungerar
  8. Tillåten användning och medverkan
  9. Lagring av undersökningssvar
  10. Barns sekretess
  11. Ersättning för medverkan i onlineundersökningar
  12. Vidarebefordran av registrerade uppgifter
  13. Användning av cookies, digitala fingeravtryck och annan information på din dator
  14. Konfidentialitet och ansvarsbegränsning
  15. Villkor för deltagande
  16. Avsluta ditt medlemskap i Panelen
  17. Domsrätt

1. Regler för medverkan i undersökningar från Ipsos Interactive Services (IIS)

IIS undersökningar skickas till Panelen, som består av respondenter som besvarar frågeformulär online genom att klicka på länkar som IIS skickar till medlemmarna i Panelen (”Panelisten”, ”dig”) via e-post eller telefon.

2. Delta i panelen

Vem som helst kan ansöka om medlemskap i Panelen. Vi förbehåller oss rätten att efter eget gottfinnande neka medlemskap utan vidare förklaring. Om du inte slutför registreringen på rätt sätt raderas dina personuppgifter hos oss.

Anställda i Ipsos-koncernen och deras närmaste familjer får inte bli medlemmar i Panelen. Medlemskapet är begränsat till en medlem per hushåll.

3. Användning av personuppgifter

Informationen som du uppger för oss hanteras enligt strikt sekretess och i enlighet med alla tillämpliga lagar och förordningar, inklusive sådana som reglerar sekretess och personuppgifter, bland annat Data Protection Act och Privacy and Electronic Communications (EC Directive) Regulations (med tillägg).

Som ett led i detta åtagande garanterar vi att
  • utöver i samband med denna Panel kommer vi inte att försöka sälja något till dig eller vidarebefordra dina personuppgifter till tredje part för marknadsförings- eller säljändamål
  • dina individuella svar på undersökningar förblir konfidentiella och endast kommer att användas sammanslagna med andra konfidentiella svar, om du inte uttryckligen samtycker till att dina svar i en specifik undersökning tillsammans med dina personuppgifter skickas vidare till en kund
  • ditt nekande till att svara på en specifik fråga inte får några konsekvenser för ditt medlemskap
  • du när som helst kan begära att bli borttagen från Panelen
  • du har rätt att när som helst begära korrigering eller radering av dina personuppgifter och den information om ditt hushåll som du uppger för oss
  • du har rätt att när som helst begära en kopia av de personuppgifter om dig som finns lagrade hos oss.

I vissa fall kan vi i samband med våra undersökningar be dig uppge särskilt känsliga personlig information, till exempel om ras eller etnisk härkomst, politiska åsikter, religiösa eller filosofiska övertygelser, medlemskap i fackförening eller uppgifter om hälsa eller sexliv. Du har ingen skyldighet att besvara sådana frågor, som alltid inbegriper svarsalternativet ”föredrar att inte svara”. Svar på sådana frågor förblir konfidentiella om du inte uttryckligen och fritt samtycker till att dina svar, tillsammans med dina personuppgifter, skickas vidare till våra undersökningspartner för ytterligare analys.

Mer information om hur dina personuppgifter kan komma att användas finns här: https://www.i-say.com/tabid/36/Footerlinks/PrivacyPolicy/tabid/282/Default.aspx

4. Policy avseende e-post

Eftersom du frivilligt har registrerat dig i Panelen och i samband med registreringen bekräftade din e-postadress, ditt telefonnummer och din postadress får du inte märka e-post och annan kommunikation från i-Say som skräppost eller oönskad kommunikation, och kan i förekommande fall bli skadeståndsskyldig gentemot IIS.

På grund av säkerhetsinställningarna i ditt e-postprogram kan det hända att inbjudningar till undersökningar hamnar i mappen för skräppost eller liknande. Du kan undvika detta genom att lägga till adressen epanel-se@i-say.com i adressboken i programmet.

5. Registrering av bakgrundsinformation

I samband med de statistiska analyser som IIS erbjuder våra kunder behöver vi specifika demografiska och personliga uppgifter om dig, bland annat konfidentiell information om exempelvis din inkomst.

Att förse IIS med denna personliga information är ett villkor för att delta i Panelen, eftersom det annars inte är möjligt för oss att avgöra om din medverkan i undersökningar uppfyller gällande undersökningskriterier. Du samtycker härmed till att IIS registrerar dina uppgifter i Panelens databas. Vi kan också komma att begära specifik information om andra medlemmar i ditt hushåll. Du ansvarar för att vid behov inhämta tillstånd för att uppge sådan information från medlemmarna i ditt hushåll.

De personuppgifter som du lämnar om dig själv eller andra medlemmar i ditt hushåll när du deltar i en undersökning anonymiseras för att sedan användas för statistiska ändamål av IIS eller våra kunder, om du inte uttryckligen ger oss tillstånd att agera på annat sätt.

Du intygar att i samband med din registring och medverkan i våra undersökningar uppge sanningsenlig, korrekt och fullständig information samt att uppdatera informationen i ditt panelkonto så att den alltid är aktuell och korrekt.

6. Registrering i Panelen via Facebook

Du kan enkelt och effektivt bli medlem i Panelen genom att logga in på ditt Facebook-konto via Facebook-applikationen I-Say sign up (”Applikationen”) på registreringswebbplatsen för IIS Panel. Användning av Applikationen omfattas av Facebooks tillämpliga allmänna villkor.

Du kommer åt Applikationen på IIS registreringswebbplats genom att klicka på knappen Logga in med Facebook.

När du klickar på inloggningsknappen visas ett bekräftelsemeddelande med information om IIS webbplats och de användaruppgifter i Facebook som IIS webbplats begär åtkomst till.

Du blir ombedd att ge ditt tillstånd till att registreras i Applikationen. Därmed ger du uttryckligen ISS tillstånd att komma åt, lagra och använda grundläggande profilinformation i ditt Facebook-konto som namn, e-postadress, kön, födelsedatum och plats, (”Din profilinformation i Facebook”), förutsatt att du är Panelist.

Med ditt tillstånd överförs Din profilinformation i Facebook till registreringsformuläret för Panelen. ISS kan även komma att använda Din profilinformation i Facebook för att uppdatera informationen som har registrerats i Panelen.

Om du inte vill ge IIS åtkomst till denna information görs ingen information tillgänglig för IIS webbplats och registreras inte i Panelen. Om du bestämmer dig för att ta bort Applikationen från ditt Facebook-konto får IIS inte längre åtkomst till Din profilinformation i Facebook. Du kan förbli medlem i Panelen även om du tar bort Applikationen från ditt Facebook-konto.

Din senaste profilinformation i Facebook lagras och används av IIS så länge du är Panelist.

Du kan via Applikationen kontrollera informationen som ifylls i förväg i registreringsformuläret för Panelen och sedan fortsätta registreringen genom att fylla i resten av uppgifterna i formuläret.

Ytterligare information om hur dina personuppgifter kan komma att användas finns i vår sekretesspolicy här: https://www.i-say.com/tabid/36/Footerlinks/PrivacyPolicy/tabid/282/Default.aspx

7. Hur Panelen fungerar

Alla Panelister får inbjudningar till undersökningar via e-post eller telefon från IIS med en länk till undersökningen. Du är inte skyldig att svara på undersökningarna. Varje undersökning besvaras en enda gång. Om du inte är intresserad av att delta i en viss undersökning kan du alltid klicka på länken ”inga påminnelser” längst ned i e-postmeddelandet med inbjudan. Då får du inga ytterligare påminnelser om den aktuella undersökningen men fortsätter att bli inbjuden till andra undersökningar. Märk inte e-post från i-Say som skräppost, enligt villkoren i avsnittet ovan. ISS är inte skyldigt att skicka varje ny undersökning till alla Panelister och kan inte heller garantera ett minsta eller högsta antal undersökningar per år.

IIS har vidtagit omfattande åtgärder avseende datasäkerhet. Om e-post till dig ändå visar sig innehålla virus kan IIS inte hållas ansvarigt för konsekvenserna av detta och kan därför inte hållas ersättningsskyldigt.

När det nödvändiga antalet Panelister har besvarat en undersökning har IIS eller våra kunder rätt att avsluta undersökningen och inte samla in ytterligare svar.

8. Tillåten användning och medverkan

IIS strävar efter att skapa en miljö där medlemmarna kan delta på ett säkert och respektfullt sätt och med hänsyn till andra Panelisters åsikter och synpunkter. Du är införstådd med att du medan du deltar i Panelen är ensam ansvarig för all information och alla meddelanden, åsikter, bilder och annat material som du publicerar i Panelen. Du samtycker till att inte publicera eller överföra något material som

  • är olagligt. Detta inkluderar innehåll och meddelanden som främjar, diskuterar eller uppmuntrar till olaglig aktivitet.
  • är kränkande, grovt eller hatiskt. Detta inkluderar språk, information och bilder. Maskerade svordomar (till exempel ” jä**lar ”) betraktas som likvärdiga med den faktiska svordomen.
  • är hotfullt, trakasserande, ärekränkande eller nedsättande antingen mot andra Panelister eller mot en IIS-moderator eller annan IIS-anställd
  • uppmuntrar till hat eller våld
  • är intolerant eller kränkande med avseende på ras, etnicitet, sexuell läggning eller annat
  • har ett olämpligt politiskt eller religiöst budskap
  • är avsett för annonsering eller marknadsföring av varor eller tjänster
  • innehåller virus, skadade filer, trojaner eller annan skadlig kod
  • innehåller personuppgifter om dig eller andra
  • tillhör eller omfattas av upphovsrätt tillhörande tredje part.

Observera att IIS inte förhandsgranskar någon information som publiceras av Panelister. IIS förbehåller sig dock rätten att ta bort innehåll som publiceras via enkätverktyget eller andra interaktiva funktioner som vi kan komma att göra tillgängliga för Panelisterna.

9. Lagring av undersökningssvar

Utöver dina kontaktuppgifter samlar IIS även in andra personuppgifter som du uppger i samband med din registrering eller medverkan i undersökningar, som antal medlemmar i hushållet, antal bilar i hushållet osv.

Du ger härmed IIS tillstånd att lagra och använda dessa uppgifter för statistiska analyser och framtida inbjudningar till undersökningar.

Dina svar pseudonymiseras av IIS av säkerhetsskäl och vidarebefordras endast till våra kunder i anonymiserad form, om du inte uttryckligen har gett ditt tillstånd att identifieras personligen.

10. Barns sekretess

Vid alla undersökningar riktade till barn inhämtar vi alltid föregående tillstånd från Panelisten som är antingen förälder eller vårdnadshavare och juridiskt ansvarig för barnet innan vi bjuder in barnet att delta i undersökningen.

11. Ersättning för medverkan i onlineundersökningar

Varje gång du besvarar en undersökning före angivet slutdatum får du poäng eller en annan belöning eller deltar i en pristävling. Typen och storleken på belöningen eller tävlingsvinsten varierar beroende på undersökningens svårighetsgrad, längd och andra faktorer.

Om du avslutar ditt medlemskap i Panelen har du en månad på dig att lösa in dina bonuspoäng mot presentkuponger eller gåvor. Efter denna period raderas poängen automatiskt.

12. Vidarebefordran av registrerade uppgifter

Under vissa speciella omständigheter, till exempel efter att du har tackat ja till att delta i ett produkttest eller beställt en gåva eller för att vi ska kunna handlägga leveranser av belöningar, vidarebefordrar IIS dina personuppgifter eller undersökningssvar till ett annat marknadsundersökningsinstitut eller en annan slutkund eller leverantör.

I särskilda situationer och med ditt uttryckliga tillstånd kan IIS komma att vidarebefordra dina personuppgifter och individuella undersökningssvar till ett annat marknadsundersökningsinstitut som är IIS affärspartner för följande ändamål: att bjuda in dig till undersökningar via e-post eller telefon med länkar till undersökningen eller använda dina personuppgifter för att kunna leverera priser/gåvor/tävlingsvinster (i tillämpliga fall) med anknytning till din medverkan i marknadsundersökningsinstitutets undersökningar. Sådan tredje part är skyldig att garantera att uppgifterna endast kan användas för statistiska eller undersökningsmässiga ändamål eller i syfte att leverera priser/gåvor/tävlingsvinster till dig, och förbinder sig att inte vidarebefordra eller röja uppgifter som namn, postadress och andra personuppgifter som kan användas för att identifiera dig.

Med ditt uttryckliga tillstånd i en undersökning kan vi komma att vidarebefordra dina individuella undersökningssvar tillsammans med dina personuppgifter till kunden som beställde undersökningen. Kunden använder denna information endast för de ändamål som presenterades i samband med att vi begärde ditt uttryckliga tillstånd.

Vi kan också komma att skicka din information till våra underleverantörer som utför delar av arbetet för vår räkning samt under vår kontroll och vårt ansvar. Vissa av dessa underleverantörer finns utanför det europeiska ekonomiska samarbetsområdet men är skyldiga att efterleva samma krav på datasekretess och säkerhetsåtgärder som vi.

Om du har blivit medlem i Panelen via en tredjepartsleverantör kan denna leverantör informeras om att du har blivit medlem i Panelen och få åtkomst till de uppgifter du angav i samband med registreringen.

13. Användning av cookies, digitala fingeravtryck och annan information på din dator

För statistiska ändamål, kvalitetskontroll, verifiering och i synnerhet för att förhindra att vi skickar påminnelser till dig om onlineundersökningar som du redan har slutfört, kan vi komma att placera och lagra cookies på din dator. Vi inhämtar även automatiskt information om IP-adress, operativsystem, skärmvisningsinställningar, webbläsartyp och användning av Flash- och Java-kod samt registrerar om din dator är utrustad med webbkamera. Vi använder denna information för att

  • säkerställa att undersökningen visas i ett format som är lämpligt för din enhet
  • kunna bidra med hjälp om du får problem med att komma åt eller fylla i en undersökning.
  • Anonymiserad information används också för undersökningsändamål, till exempel för att fastställa hur stor procentandel av våra Panelister i ett visst land som använder en viss typ av webbläsare.

Vi kan även komma att använda digitala fingeravtryck, även kallat ”maskinidentifiering”, för att samla in specifik information om maskin- och programvara på din dator, som IP-adress, skärmvisningsinställningar, webbläsartyp, operativsystem och annat. Informationen skickas till vår betrodda partner som konverterar den till ett unikt serienummer (det digitala ”fingeravtrycket”) och fastställer om det matchar tidigare fingeravtryck. Informationen som inhämtas med denna process och det digitala fingeravtryck som skapas är inte kopplade till dina personuppgifter, lagras på säkra servrar och används uteslutande i syfte att förhindra att Panelister fyller i samma undersökning flera gånger.

I samband med våra undersökningar av onlineannonsering och internetanvändning kan vi också komma att läsa cookies när du besöker andra webbplatser, för att se om du har besökt webbplatser som tillhör en av våra kunder eller har exponerats för särskilda onlineannonser på webbplatser som tillhör en av våra kunder, enligt beskrivningen i tabellen nedan.

Vi samarbetar även med noga utvalda undersökningspartner för att placera cookies på din dator så att våra partner kan identifiera dig som en av våra Panelister när du besöker webbplatser, för att

  • visa onlineannonser som ska testas i stället för den onlineannons som normalt annars hade visats
  • visa en specifik undersökning när du besöker en webbplats som ingår i vårt undersökningsprogram
  • samla in information om webbplatserna du besöker för vår undersökning samt registrera vilka typer av webbplatser våra Panelister besöker jämfört med andra internetanvändare.

Du kan välja bort en eller flera av undersökningsaktiviteterna ovan genom att ändra dina sekretessalternativ här.

Genom att godkänna dessa Allmänna villkor och bli medlem i i-Say samtycker du uttryckligen till vår cookiepolicy enligt beskrivningen i vår Sekretesspolicy och ger IIS tillstånd att placera och använda cookies på din dator, använda digital fingeravtrycksteknik i maskin- och programvara på din dator, inhämta och lagra information om IP-adress, operativsystem, skärmvisningsinställningar, webbläsartyp och användning av Flash- och Java-kod samt registrera om din dator är utrustad med webbkamera så att vi kan skicka inbjudningar till undersökningar som kräver webbkamera. Du kan välja bort dessa undersökningsaktiviteter genom att ändra dina sekretessalternativ här. Du kan också radera cookies eller förhindra att de används genom att ändra webbläsarinställningarna på din dator.

Med ditt tillstånd kan vi komma att installera avancerade cookies eller liknande kod på din dator för att identifiera taggar kopplade till särskilda webbplatser eller onlineannonser med anknytning till våra kunder och/eller deras produkter. Alternativt kan vi med ditt tillstånd komma att söka efter och läsa cookies eller kod som har installerats på din dator av andra webbplatser som du har besökt. Information som inhämtas på detta sätt används för att vi ska kunna skicka dig undersökningar som är relevanta för dig (vi kan till exempel fråga efter din åsikt om annonser som du har sett), eller för andra undersökningar av internetanvändning.

14. Konfidentialitet och ansvarsbegränsning

Som undersökningsdeltagare kan du bli ombedd att ge dina synpunkter på nya koncept, produkter och förpackningar som fortfarande befinner sig i utvecklingsfasen. Du kan komma i kontakt med, tillåtas se eller använda eller på annat sätt få åtkomst till företagshemligheter eller icke-offentlig, konfidentiell, privatägd information eller material som uteslutande tillhör den aktuella kunden, inklusive, utan begränsning, information om kundens produkter (”Konfidentiell information”). Du får inte genom några metoder kopiera, skriva ut, lagra, vidarebefordra eller röja den Konfidentiella information du får åtkomst till, och får inte använda Konfidentiell information för andra ändamål än det som har presenterats för dig.

IIS äger och behåller exklusiv äganderätt till sina varumärken och logotyper, sin upphovsrätt, sitt webbplatsinnehåll och sin intellektuella egendom (”IIS IP”). Du får inte använda eller reproducera IIS IP utan föregående skriftligt tillstånd från IIS. Inget i dessa Allmänna villkor ska tolkas som att du ges licens, rättighet, äganderätt eller intresse i IIS IP eller patent, varumärken, upphovsrätt, kunnande eller liknande rättighet som nu eller i framtiden tillhör eller kontrolleras av IIS.

Du samtycker till att hålla skadeslösa, ersätta och försvara IIS och alla dess tjänstemän, partner, kunder, chefer, anställda, ombud och jurister gällande ansvarsskyldighet, anspråk, åtgärder, talan, förfaranden, domar, viten, skadestånd, kostnader, förluster och utgifter (inklusive rimliga juristarvoden, rättegångskostnader och/eller kostnader i samband med förlikning) som härrör från eller har anknytning till (i) ditt medlemskap i Panelen, (ii) din medverkan i undersökningar från IIS, (iii) rättsliga anspråk från tredje part eller (iv) din överträdelse av dessa Allmänna villkor.

All olaglig eller nedsättande aktivitet från dig under ditt medlemskap i Panelen och din medverkan i undersökningar från IIS som strider mot straff- eller civilrättslig lagstiftning ger IIS rätt att söka tillämplig ersättning i den fulla utsträckning som är tillåten i gällande lag och sedvanerätt. IIS frånsäger sig alla uttryckliga och underförstådda garantier avseende ditt medlemskap i Panelen och din medverkan i undersökningar från IIS, och IIS ska inte hållas ansvarsskyldigt på något sätt (inklusive, utan begränsning, för indirekta förluster eller skador, följdförluster eller följdskador gentemot dig eller tredje part) för ditt medlemskap i Panelen och din medverkan i undersökningar från IIS.

Du förbinder dig att befria och för all framtid friskriva IIS, IIS kunder, närstående bolag och tjänstemän, chefer, aktieägare, anställda och ombud från alla anspråk, stämningar, orsaker till rättslig åtgärd, krav, förluster, ansvar, skyldigheter, domstolsbeslut, skadestånd, kostnader och utgifter av något slag (inklusive rimliga juristarvoden) (”Förluster”) som direkt eller indirekt härrör från personskada, dödsfall, materiell eller annan skada som har åsamkats eller påstås ha åsamkats av dig som ett resultat av distribution, försäljning, konsumtion eller användning av eller kontakt med en produkt i samband med produkttester och utvärderande undersökningar. Detta inbegriper inte Förluster som kan hänföras till grov oaktsamhet av ISS eller IIS kund eller deras ansvarsskyldighet enligt gällande produktansvar eller lagstadgat konsumentskydd.

15. Villkor för deltagande

IIS förbehåller sig rätten att när som helst ändra nuvarande Allmänna villkor. Vi informerar dig om eventuella ändringar via nyhetsavsnittet på webbplatsen för Panelister.

Vi kan då och då komma att kontakta dig via e-post för kontoadministrativa ändamål och skicka e-postnyhetsbrev och specialmeddelanden med viktig information om ditt medlemskap i Panelen och viktiga nyheter om Panelen (”Medlemsinformation”).

Vi kan också komma att skicka e-post om (i) aktiviteter i Panelen, belöningar som du är berättigad till genom din medverkan i våra undersökningar, (ii) nya engagemangskampanjer för (nya) Panel-belöningar och/eller inlösen av belöningar (”Engagemangsinformation”). Denna Engagemangsinformation är valfri och du kan när som helst välja bort den separat genom att klicka på länken för att avsluta prenumerationen i det aktuella e-postmeddelandet.

16. Avsluta ditt medlemskap i Panelen

Dessa Allmänna villkor är giltiga med omedelbar verkan och har en uppsägningstid på tio (10) arbetsdagar för båda parter. Du kan när som helst begära att lämna Panelen och sluta ta emot e-postmeddelanden och telefonsamtal från IIS. Begäran om att lämna Panelen skickas via e-post till: epanel-se@i-say.com. Ditt konto inaktiveras i Panel-databasen.

IIS förbehåller sig rätten att radera inaktiva Panelister från Panelen. Detta inbegriper att avsluta Panelistens åtkomst till Panelen och radera aktuella poängkonton om Panelisten inte svarar på någon undersökning under mer än tolv (12) månader. Om du av någon anledning inte kan delta i undersökningar bör du informera oss om detta via e-post till epanel-se@i-say.com för att undvika att uteslutas från Panelen.

17. Domsrätt

Dessa Allmänna villkor omfattas av engelsk lag och den icke-exklusiva domsrätten i engelsk domstol.